Wat ik doe om gezond te blijven? Bewegen!

Bewegen is gezond, voor lichaam en geest. Dat voel ik echt. Na mijn diagnose had ik heel wat minder energie. Door te sporten merkte ik dat mijn algemene gezondheid verbeterde. 

Positiever in het leven

Als ik sport, heb ik minder last van opstoten, ben ik minder vermoeid en sta ik positiever in het leven. Ook nu we in ons kot moeten blijven, probeer ik zoveel mogelijk te bewegen. Voor mij is sport altijd belangrijk geweest. Vroeger was ik zelfs topsporter als professioneel skiër. Nog altijd is skiën mijn lievelingssport. De vrijheid, de natuur en de stilte in de bergen… Fantastisch. 

Meer bewegen dan anders

Maar dat gaat natuurlijk niet in België. Daarom houd ik het bij joggen en fitness. Dat doe ik normaal minstens drie keer per week. Sinds de lockdown beweeg ik zelfs vijf dagen per week. Gelukkig is het al veel mooi weer geweest, dan is joggen extra aangenaam. Zeker nu wil ik in topvorm blijven. Omdat ik me erg kwetsbaar voel door mijn verlaagde weerstand. Als ik fit ben en ik word toch ziek, dan kan ik de ziekte beter overwinnen. 

Voldoende voorzorgsmaatregelen

Voor alle zekerheid neem ik wel voldoende voorzorgsmaatregelen. Ik blijf zoveel mogelijk binnen om het risico op besmetting zo klein mogelijk te houden. Mijn vrouw is kinderverzorgster. Normaal gezien werkt  zij nu wel door te zorgen voor kindjes van ouders die in de zorgsector werken. Het risico op besmetting binnen ons gezin leek ons te groot. Daarom hebben we in nauw overleg met mijn artsen en met haar werk besloten dat ze een tijdje thuis blijft. 

Mijn tips om gezond te blijven

  1. Probeer je normale ritme aan te houden, met voldoende rust. 
  2. Blijf bewegen. Je hoeft daarom niet intensief te sporten. Maak bijvoorbeeld een mooie wandeling of fietstocht. Een aangename manier om de lange dagen in huis te doorbreken en bovendien goed voor je gezondheid. 
  3. Wees verstandig en houd voldoende afstand! We hebben nu eenmaal een verzwakte weerstand, dus neem je voorzorgsmaatregelen. 

Deel deze pagina

Victor over ...


Victor heeft de ziekte van Crohn