Recept: Zomerse zoetheid

Hou jij ook zo van zwoele zomeravonden met vrienden? Met deze topper van een dessert verras ik mijn gasten keer op keer. Het smaakt heerlijk romig maar is toch erg licht en luchtig. Het zomerfruit zorgt voor een extra frisse toets.

Bereiding: 15 minuten 

Porties: 4

Klaar in: 15 minuten + een paar uurtjes opstijven

 

Ingrediënten:

  • 500 gram bevroren frambozen
  • 250 gram mascarpone of kwark
  • 4 kersen
  • 3 eieren
  • Vloeibare zoetstof

 

Stap voor stap:

1.

Splits de eieren en klop het eiwit stijf

2.

Doe de frambozen in een kom en zet ze gedurende 1 minuutje in de microgolfoven. 

3.

Mix de frambozen in een blender tot een coulis.

4.

Meng het eigeel met een scheutje vloeibare zoetstof

5.

Roer de mascarpone en iets meer dan de helft van de frambozencoulis door het eigeel

6.

Voeg het opgeklopt eiwit toe en roer alles voorzichtig door elkaar

7.

Let erop dat het mengsel luchtig blijft en dat alles egaal is verdeeld.

8.

Giet het beslag in vier glaasjes en zet ze een paar uur in de koelkast. Giet er vervolgens het resterende deel van de frambozencoulis.

9.

Werk af met een kers.

Smakelijk!

Deel deze pagina

Yasmin over ...


Yasmin heeft de ziekte van Crohn