Recept: Vis in botersaus met aardappelpuree

kathleen

Dit gerecht is al jarenlang één van mijn favoriete receptjes. Gelukkig kan ik er ondanks mijn ziekte van Crohn ten volle van genieten.

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 2
Klaar in: 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 à 8 bloemaardappelen
  • 200 gr boter
  • 1 glas melk
  • 1 broccoli
  • 2 kabeljauwfilets
  • Peper
  • Zout
  • Bieslook


Stap voor stap

1.

Schil en kook de aardappelen. Doe de broccoli in roosjes en kook ze mee met de aardappelen.

2.

Bak de kabeljauwfilets met een scheutje olie en boter enkele minuten tot ze gaar zijn. Maak ondertussen de saus: laat 150 gr boter smelten met een scheut melk en boter en laat inkoken. Kruid bij met peper en zout.

3.

Pureer de gekookte aardappelen en broccoli met een scheut melk en de rest van de boter.

4.

Werk af met peper, zout en bieslook.

Smakelijk!