Recept: Verteerbare kipcurrysalade

Mag jij mayonaise eten? Veel mensen verteren dat jammer genoeg niet goed. Al is dat eigenlijk helemaal niet zo’n groot probleem, want er zijn heel wat alternatieven die minstens even lekker zijn. En dan ook nog eens veel gezonder! Kipcurrysalade maak ik bijvoorbeeld met plattekaas in plaats van met mayonaise. Een echte aanrader!

De klassieke kipcurrysalade bevat veel mayonaise. Dat maakt het moeilijk verteerbaar. Omdat ik plattekaas gebruik in plaats van mayonaise, is dit recept gezond en licht verteerbaar.

Voorbereiding: 10 minuten

Bereiding: 10 minuten

Porties: 2 personen

Klaar in: 20 minuten

 

Ingrediënten:

  • 50 g kippenblokjes of een restje gebakken kip
  • 0,5 tot 1 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels magere plattekaas
  • Peper en zout
  • Eventueel een snuifje kurkuma

Stap voor stap:

1.

Meng de kip met de plattekaas.

2.

Kruid af met kerriepoeder, peper en zout.

3.

Je kan nog een beetje kurkuma toevoegen, dit geef een gele kleur aan de salade.

 

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn