Recept: Trifle met frambozen

shutterstock_655510183

Ik ben gek op trifle. Ken je dat? Het is een dessert uit de klassieke Engelse keuken en bestaat uit meerdere lagen. Het ziet er heel mooi uit als je het serveert in een glazen kom. Deze gezonde variant is heerlijk licht! 

Voorbereiding : 20 minuten

Porties : 4

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 12 eetlepels yoghurt. Kies voor een plantaardige variant indien nodig.
  •  8 eetlepels havermout. Ga voor glutenvrij als je dat verkiest.
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 1 theelepel kaneel
  • 150 gram (diepvries) frambozen, blauwe bessen of aardbeien. Wat je het lekkerst vindt!

Stap voor stap

1.

Smelt de kokosolie in een steelpannetje op een laag vuur.

2.

Voeg 2 eetlepels ahornsiroop toe.

3.

Voeg de havermout en de kaneel toe en roer goed door elkaar.

4.

Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen.

5.

Laat de frambozen met 1 eetlepel ahornsiroop pruttelen op het vuur, tot je een confituur-achtige structuur krijgt.

6.

Haal het mengsel van het vuur en laat afkoelen.

7.

Als alles is afgekoeld, start je met het samenstellen van de trifle.

8.

Schep 3 eetlepels yoghurt, 2 eetlepels frambozensaus en 2 eetlepels havermout in een glaasje.

9.

Herhaal dit nog een keer.

10.

Werk de trifle af met aardbeien en een blaadje munt.

Smakelijk!