Recept: Pompoensoep met kokosmelk en curry

tak-pompoensoep-16_9

Deze pompoensoep met kokosmelk en curry is licht verteerbaar en daarom perfect voor IBD-patiënten. Het is een gezonde en lekkere optie om een kleine honger te stillen.

Voorbereiding : 10 minuten
Bereiding: 15 minuten
Porties: 4
Klaar in: 25 minuten

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie
  • 1 eetlepel knoflookolie
  • 1 eetlepel fijngehakte verse gember
  • 8 stuks patisson
  • 2 courgettes
  • 1 theelepel kerriepoeder (gluten-, ui- en knoflookvrij)
  • 1 theelepel zout
  • ¾ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel gemalen komijn
  • ¼ theelepel gemalen kruidnagel
  • ¼ theelepel cayenne (optioneel)
  • 1 liter verse groentebouillon (ui- en knoflookvrij)
  • 25 cl light kokosmelk
  • 250 gram geplette verse pompoen
  • 2 eetlepels grofgehakte verse koriander voor de afwerking

Stap voor stap

1.

 Verhit de kokos- of olijfolie en knoflookolie op een middelmatig vuur. Voeg ook de verse gember toe en roerbak 1 minuut. Voeg nu ook de blokjes patisson en courgette toe. Roer gedurende een drietal minuten regelmatig om tot de pompoen gaar is.

2.

Meng kerriepoeder, zout, koriander, komijn, kruidnagel en cayenne (optioneel) goed in een aparte pot. Voeg na één minuut de groentebouillon toe, samen met de kokosmelk en de geplette verse bouillon. Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten sudderen op een laag vuurtje.

3.

Pureer de soep met een mixer of blender. Verwarm de soep opnieuw indien nodig.

4.

Werk af met koriander en dien warm op.

Voedingswaarden

  • 155 calorieën
  • 3 gram proteïnen
  • 10 gram vet, waarvan 4 gram verzadigde vetten
  • 17 gram koolhydraten
  • 4 gram vezels
  • 638 milligram natrium

Smakelijk