Recept: Havermoutwafeltjes met vers fruit

Een absoluut feelgoodgerecht waar ik met plezier tijd voor maak. Ik presenteer de wafeltjes het liefst op een mooi bordje om mezelf eens goed in de watten te leggen.

Voorbereiding: 5 minuten

Bereiding: 5 minuten

Porties: 2

Klaar in: 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 bananen
  • 70 gr havermout
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 2 à 3 stuks vers fruit naar keuze (appel, bosbessen, kiwi…)
icoon koken
 

Stap voor stap

1.

Plet de bananen in een grote kom. Meng er de havermout onder en voeg de ahornsiroop toe. Voeg kaneel toe naar smaak. Meng alles tot je een glad deeg krijgt.

2.

Warm de wafeltjespan of het wafelijzer op en doe er wat boter in. Verlaag de temperatuur als de boter gesmolten is en giet het beslag in de pan.

3.

Van zodra het beslag begint te drogen, draai je de wafel om. Laat nog enkele minuten op een laag vuur staan om verder uit te bakken. Terwijl je wafeltjes op het vuur staan, kan je het fruit snijden.

4.

Serveer de wafels met enkele stukken fruit en eventueel een glas cava of fruitsap voor een feestelijk ontbijt.

 

Smakelijk!

Deel deze pagina

Daisy over ...


Daisy heeft de ziekte van Crohn