Recept: Glutenvrije pasta met kip en lactosevrije currysaus

astrid-1

De zoektocht naar gezonde voeding die ik kan verdragen, was niet evident. Als ik gluten- en lactosevrij eet, lukt dat best goed. Dit is dan ook een geliefd recept dat ik graag wil delen.

Voorbereiding : 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 1
Klaar in: 30 minuten

Ingrediënten

  • 400 gr glutenvrije pasta
  • 1 broccoli
  • 4 wortelen
  • 1 doosje lactosevrije room
  • 1 kipfilet
  • Geraspte parmezaanse kaas
  • Kurkuma
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Gedroogde peterselie
  • Basilicum
  • Kippenkruiden

Stap voor stap

1.

Spoel de pasta met koud water vooraleer je het aan de kook brengt. Zo vermijd je de ‘bloemige smaak’ die glutenvrije pasta soms kan hebben. Breng een pot met water aan de kook en voeg de pasta toe.

2.

Snij de broccoli in roosjes en de wortels in schijfjes. Stoom de groenten en bak ze verder in een wokpan.

3.

Voeg de lactosevrije room toe van zodra de groenten bijtgaar zijn en kruid af met kurkuma, paprika, zout, gedroogde peterselie en basilicum.

4.

Bak de kip in een grillpan of met olijfolie en kruid af met kippenkruiden.

5.

Meng de pasta onder de saus en snijd de kip in stukjes. Werk af met enkele grote schilfers parmezaanse kaas.

Smakelijk!