Recept: Fruitwater

Voldoende drinken is belangrijk. Zeker bij warm weer. Want als je zweet, verlies je meer vocht, en dat vochtverlies moet je aanvullen. Water is het gezondst. Maar vind je, net als ik, water wat saai? Fleur het dan op met vers fruit. Lekker, verfrissend én caloriearm. Je kan fruitwater maken met plat of bruiswater. Let op! Bruiswater zorgt soms voor lucht in de darmen. Tip: ik voeg vaak munt toe, dat geeft een extra frisse touch. 

Voorbereiding: 5 minuten 

Bereiding: 5 minuten 

Aantal personen: 1 

Komkommer en munt

 

Ingrediënten: 

  • ½ komkommer 
  • Een handvol verse muntblaadjes 
  • 1 liter plat of bruiswater 

Stap voor stap:

1.

Spoel de komkommer en de muntblaadjes 

2.

Snijd de komkommer in stukjes of maak er sliertjes van met een dunschiller voor een extra mooi effect

3.

Voeg de komkommer en muntblaadjes toe aan het water

4.

Even laten intrekken

 

Framboos en munt

 

Ingrediënten: 

  • 100 gram frambozen, vers of uit de diepvries 
  • Verse muntblaadjes 
  • 1 liter plat of bruiswater 

Stap voor stap:

1.

Spoel de frambozen en muntblaadjes  

2.

Voeg de frambozen en muntblaadjes toe aan het water  

3.

Even laten intrekken

 

Sinaasappel of citroen

 

Ingrediënten: 

  • 1 sinaasappel of citroen, liefst onbespoten en bio
  • 1 liter plat of bruiswater 

Stap voor stap:

 

1.

Was de sinaasappel of citroen 

2.

Snijd de sinaasappel of citroen in schijfjes 

3.

Voeg de schijfjes toe aan het water. 

4.

Laat even intrekken

Smakelijk!

Inspiratie nodig in de keuken? Neem hier een kijkje en probeer en probeer een recept uit dat jij makkelijk verteert.

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn