Recept: Dadel-amandelkoekjes

Deze heerlijke en licht verteerbare koekjes zijn een perfect tussendoortje voor het volledige gezin.

Voorbereiding : 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 1
Klaar in: 35 minuten

Ingrediënten

  • 200 gram dadels
  • 200 gram amandelen
  • 125 gram honing
  • klein scheutje sinaasappelsap
  • 2 opgeklopte eiwitten
  • stukje ouwel (eetbaar papier, voor het eten verwijderen)
icoon koken

Stap voor stap

1.

Ontpit de dadels en snijd ze fijn. Hak de amandelen fijn en meng de dadels en amandelen met het sinaasappelsap. Spatel de opgeklopte eiwitten onder het mengsel.

2.

Leg het stukje ouwel op een bakblik met bakpapier en schep op ieder plakje ouwel een beetje van het mengsel. Leg op ieder koekje een halve dadel.

3.

Bak de koekjes gedurende 20 minuten in een oven van 150°C.

 

Smakelijk!

Deel deze pagina

Nathalie over ...


Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn