Recept: Chocolade frambozentaart

ziekte-crohn-recept-dessert-chocoladetaart-yasmin

Een chocoladetaart zonder suiker én zonder schuldgevoel. De ideale afsluiter van je etentje. Enjoy!

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 40 minuten
Porties: 1 taart
Klaar in: 50 minuten

Ingrediënten

  • Boekweitmeel, 400 gr
  • Frambozen, 250 gr
  • Magere Griekse yoghurt, 150 gr
  • Kokosolie, 100 gr
  • Zwarte chocolade 90% cacao, 100 gr
  • Eieren, 4 stuks
  • Stevia
  • Zout
  • Bakpoeder
  • Amandelschilfers

Stap voor stap

1.

Doe de bloem, de kokosolie, de eieren, een scheut zoetstof, een snufje zout en een snufje bakpoeder in een mengkom en mix tot een glad beslag.

2.

Verschilfer de helft van de chocolade en meng ze samen met de frambozen doorheen het beslag.

3.

Vet een ronde bakvorm in met een beetje kokosolie en giet er het beslag in. Bak de taart in een voorverwarmde oven gedurende 40 minuten op 180°.

4.

Smelt de andere helft van de chocolade au bain marie en meng de warme chocolade met de Griekse yoghurt. Besmeer er de bovenkant van de taart mee en werk de rand af met de amandelschilfers.

Smakelijk!