Recept: Appelgebakje

appelgebakje

Tijdens de koude wintermaanden is een warm en ovenvers appelgebakje hét perfecte comfort food. Smakelijk!

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 6 gebakjes
Klaar in: 50 minuten

Ingrediënten

  • 2 appels
  • 1 pakje filo- of brickdeeg
  • Een snufje kaneelzoetstof (naar smaak)

Stap voor stap

1.

Schil de appels in kleine stukjes en stoof ze aan tot appelmoes. Zet het vuur hoger als de appels gaar worden. Voeg kaneel en eventueel wat zoetstof naar keuze toe.

2.

Laat de appelmoes afkoelen.

3.

Als de appelmoes lauw is, kun je beginnen met de gebakjes. Smeer een eetlepel appelmoes over een reepje filo- of brickdeeg. Overdrijf niet anders wordt het gebakje te dik. Rol het gebakje op en plak de uiteinden van het deeg toe met een beetje eigeel.

4.

Bak gedurende 20 minuten in een oven van 160°C.

Smakelijk!