Recept: Ovenschotel met puree en courgette

Vegetarian,Shepherd's,Pie.,Potatoes,,Lentils,And,Seasonal,Garden,Vegetables,Casserole.

Een heerlijk dampende ovenschotel: het kan me altijd verwarmen tijdens de koude winterdagen. Zo’n schotel hoeft helemaal niet zwaar te zijn: een laagje groenten met daarboven een laag magere, goudgele puree. Zelf serveer ik het met een stukje gebakken kip of gestoomde vis. Apart, omdat zowel kip als vis zo snel uitdroogt in de oven. Tip: maak genoeg, want dit recept kan je heel makkelijk invriezen. 

Het leuke aan dit gerecht is dat je het met verschillende soorten groenten kunt combineren. Je kiest dus zelf de groente die je goed verteert. Ik maak het graag met courgette. Dat is een groente vol mineralen zoals kalium en vitaminen als B6, B11 en C. Zo geef je een boost aan je immuunsysteem!

Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 20 minuten
Porties: 4 personen
Klaar in: 50 minuten

Ingrediënten

  • 600 g aardappelen
  • 480 g courgettes
  • 1 blokje magere groentebouillon
  • 8 eetlepels magere melk
  • Nootmuskaat
  • Peterselie
  • Peper en zout
  • Paneermeel

Stap voor stap

1.

Schil en kook de aardappelen.

2.

Pureer de aardappelen en voeg de melk, nootmuskaat, peper en zout en de peterselie toe naar smaak.

3.

Verwarm de oven voor op 200°C.

4.

Snij de courgette in schijven.

5.

Warm een bodempje water samen met het bouillonblokje op in een pan en laat de courgetteblokjes er ongeveer 5 minuten in stoven op een middelmatig vuur.

6.

Verdeel de courgetteblokjes over de bodem van een ovenschotel. Daarover komt de puree en afwerken doe je met paneermeel.

7.

Plaats de schotel 15 tot 20 minuten in de oven.

Smakelijk!