Nog te veel onbegrip voor IBD-patiënten

Als Crohn-patiënte moet ik vaak heel dringend naar het toilet. Er is nog heel veel onbegrip wanneer ik vraag om ergens het toilet te gebruiken, zelfs als ik mijn toiletpas toon. En dat zorgt soms voor onaangename situaties.

 

 

Wanneer ik last heb van krampen heb ik soms al binnen de minuut een toilet nodig. Maar vaak wordt mij de toegang geweigerd. De toiletpas is niet wettelijk afdwingbaar, waardoor handelaars zelf beslissen of je hun toilet mag gebruiken.

De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa zijn geen zichtbare ziektes, waardoor wij als patiënten op veel onbegrip stuiten. En dat zorgt bij zo’n weigering soms voor schrijnende situaties. Daarom vind ik dat de toiletpas wettelijk afdwingbaar moet worden.

Teken de petitie en steun zo alle Belgische IBD-patiënten. 

 

 

Deel deze pagina

Daisy over ...


Daisy heeft de ziekte van Crohn