Patiënten en mensen uit hun omgeving vertellen over hun leven met de ziekte van Crohn.

Al onze auteurs

Anne
Anne heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Anne en ik heb al 30 jaar de ziekte van Crohn. Ik kreeg vooral op latere leeftijd last van de ziekte, waardoor ik nu een stoma heb. Ook mijn oudste zoon Nathan heeft Crohn. Toch wil ik hem laten zien dat je nog altijd een mooi leven kan hebben.

Anne

Alle verhalen van Anne

Astrid
Astrid heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Astrid (26) en ik heb al vier jaar de ziekte van Crohn. Na een turbulente periode met een tijdelijke stoma, heb ik de ziekte voor een deel onder controle. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vriend en zoontje.

Astrid

Alle verhalen van Astrid

Betty
Betty heeft de Ziekte van Crohn

Hallo, ik ben Betty, 57 jaar oud. Ik heb altijd heel graag gewerkt als secretaresse, tot dat me 11 jaar geleden na een heel hevige opstoot niet langer lukte. Sindsdien ben ik thuis en leid ik een ‘lowprofile’ leven, met weinig hoogtes en laagtes. Zo houd ik mijn ziekte namelijk het best in toom. Toch kan ik genieten van mijn leven, samen met mijn echtgenoot en mijn vriendinnen.

Betty

Alle verhalen van Betty

Charlotte
Charlotte heeft de ziekte van Crohn

Hallo!

Ik ben Charlotte en ik leef 7 jaar met de ziekte van Crohn. De eerste klachten staken de kop op toen ik net gestart was met mijn hogere studies. De afgelopen 7 jaar zaten vol ups en downs, maar de ziekte zal me niet klein krijgen!

Charlotte

Alle verhalen van Charlotte

CharlotteP
Charlotte heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Charlotte, 26 jaar en ik heb al jaren de ziekte van Crohn. De diagnose werd gesteld toen ik amper 9 jaar oud was. Ik heb leren leven met mijn ziekte, maar het blijft elke dag een uitdaging en zoektocht.

Charlotte

Alle verhalen van Charlotte

Daisy
Daisy heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Daisy Appelmans, 26 jaar en Crohn-patiënte. Na een moeilijke periode van onzekerheid en stress, geniet ik nu weer van het leven. Ik hou van muziek, lekker eten en tijd doorbrengen met mijn vriend.

Daisy

Alle verhalen van Daisy

Daniel
Daniel heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Daniel, 65 jaar, vader van 3 kinderen. In 1971 kreeg ik te horen dat ik Crohn had, ik was toen amper 19 jaar. Ik heb een mooi leven geleid, ondanks mijn ziekte. In de loop der jaren ben ik me ook gaan inzetten voor andere Crohnpatiënten, vandaag als voorzitter van de ‘Association Crohn-RCUH’, de Franstalige patiëntenorganisatie. Ik zet me vooral in rond patiëntenrechten, want op dat vlak is er nog veel werk aan de winkel.

Daniel

Alle verhalen van Daniel

David
David is de verloofde van blogger Daisy, die de ziekte van Crohn heeft.

Hoi,

Ik ben David (30 jaar), de toekomstige man van Daisy. We leerden elkaar twee jaar geleden kennen dankzij gemeenschappelijke vrienden. Ze is altijd heel open geweest over haar ziekte.

David

Alle verhalen van David

Els
Els heeft de Ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Els, 35 jaar oud, trotse mama van een 2 jarige dochter en stiefmama van een 6 jarige jongen. Twintig jaar geleden werd bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld. Bij de pakken neerzitten staat echter niet in mijn woordenboek dus ik blijf werken en genieten van het leven. Al is dat niet altijd even makkelijk.

Els

Alle verhalen van Els

Gina
Gina’s partner heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Gina, 52 jaar oud en getrouwd met een colitis ulcerosa-patiënt. We zijn al 16 jaar samen. Als we niet aan het werk zijn in onze zaak, brengen we tijd door met onze vier kinderen of trekken we er even op uit.

Gina

Alle verhalen van Gina

Iris
Iris is onze Takeda-reporter

Hallo, ik ben Iris en ik ben Patient Experience Manager bij Takeda Pharmaceuticals. Met deze blog willen wij een platform aanbieden waar patiënten en hun omgeving hun eigen authentieke verhalen kunnen brengen. Via persoonlijke verhalen willen we de context van de ziekte schetsen waarbij we ons minder richten op medische informatie. Zo proberen we het leven van de IBD-patiënt en de omgeving comfortabeler te maken. Daarnaast informeren we IBD-patiënten en de omgeving ook over evenementen rond IBD, praten we met specialisten en brengen we verslag uit.

Iris

Alle verhalen van Iris

Kathleen
Kathleen heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben 48 jaar en ik heb al sinds mijn 15de de ziekte van Crohn. Na een heel moeilijke periode met veel complicaties, is mijn ziekte onder controle. Mijn tijd breng ik het liefst door met mijn dochter Jill.

Kathleen

Alle verhalen van Kathleen

Liesbeth
Liesbeth Moortgat is IBD-verpleegkundige

Liesbeth Moortgat werkt al meer dan 20 jaar als verpleegkundige. Ze startte op de dienst oncologie. Daarna specialiseerde ze zich in gastro-enterologie en IBD. Sinds 2016 werkt ze officieel als IBD-verpleegkundige in het AZ Delta Roeselare.

Liesbeth

Alle verhalen van Liesbeth

Liliane
Lilianes dochter heeft Crohn

Hallo, ik ben Liliane en ik woon samen met mijn dochter Ann die al 21 jaar de ziekte van Crohn heeft. Ann kreeg op haar 21ste de diagnose. Met vallen en opstaan hebben we samen de ziekte een plaats in ons leven kunnen geven. Toch heeft Ann het er soms best wel moeilijk mee. Op die momenten probeer ik haar zoveel mogelijk te steunen. Doordat we samenwonen kan ik er op elk moment van de dag voor haar zijn.

*De persoon op de foto is niet echt Liliane.

Liliane

Alle verhalen van Liliane

Linsey
Linsey heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

Ik ben Linsey (24 jaar) en sinds kort weet ik dat ik de ziekte van Crohn heb. Het duurde drie helse maanden voor ik de juiste diagnose kreeg. Vandaag is mijn ziekte onder controle en voel ik me weer goed.

Linsey

Alle verhalen van Linsey

Margot
Margot heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Margot, ik ben 21 jaar. Toen ik in mijn laatste jaar secundair onderwijs zat, kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Crohn heb. Ik probeer er positief mee om te gaan, wat meestal lukt. Het is na vier jaar wel nog steeds zoeken naar de juiste balans op het vlak van voeding. Als ik niet aan het werk ben, breng ik mijn tijd het liefst door met mijn vriend. Ook zingen is een grote passie.

Margot

Alle verhalen van Margot

Mia & Willy
De dochter van Mia en Willy heeft Crohn.

Hallo,

Wij zijn Mia en Willy, de ouders van Kathleen. Ze kreeg op haar 15de voor de eerste keer last van symptomen. Al snel volgden enkele operaties waarvan er één in 1992 bijna fataal afliep. Sinds haar 22ste leeft ze met een stoma. Dat is niet altijd makkelijk, maar we steunen haar altijd.

Mia en Willy

Mia & Willy

Alle verhalen van Mia & Willy

Nathalie
Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn

Na twee jaar gewerkt te hebben als landmeter, besloot Nathalie dat haar gezondheid voorrang kreeg. Ze kon haar job niet langer combineren met haar ziekte. Ze besloot zich te specialiseren in Voedings-en Dieetkunde met een focus op IBD-patiënten.

Nathalie

Alle verhalen van Nathalie

Nathalie2
Nathalie heeft de ziekte van Crohn.

Hallo, Ik ben Nathalie, 48 jaar en sinds 24 jaar Crohn-patiënte. Op mijn veertigste besloot ik dat ik aan het stuur sta van mijn leven, niet mijn ziekte. Ik ben positief, actief en sta altijd klaar voor anderen. J’aime la vie, zoals het liedje van Sandra Kim.

Nathalie

Alle verhalen van Nathalie

Norbert
Norbert heeft al 8 jaar de ziekte van Crohn.

Hej!

Ik ben Norbert, 34 jaar oud en afkomstig uit Rwanda. Toen ik 12 jaar oud was, ben ik alleen naar België gekomen. Ik heb 8 jaar de ziekte van Crohn, maar dat houdt me niet tegen in mijn ambities om te reizen en ooit een eigen zaak te hebben.

Norbert

Alle verhalen van Norbert

Robin
Robin heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Robin, 20 jaar oud en Crohn-patiënt. Ik kreeg de ziekte op mijn 16e, al kwam de diagnose er pas na twee hele moeilijke jaren. Gelukkig heb ik de ziekte nu onder controle. Ik studeer kinesitherapie en in mijn vrije tijd speel ik hockey of ga ik skiën.

Robin

Alle verhalen van Robin

Shauni
Shauni heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

Ik ben Shauni (21) en ik studeer dit jaar af als verpleegkundige. Ik hoop dat het zal lukken om die job te doen, omdat ik zoveel last heb van vermoeidheid door mijn Crohn.

Shauni

Alle verhalen van Shauni

Victor
Victor heeft de ziekte van Crohn

Hej,

Ik ben Victor en ik heb sinds 2015 de ziekte van Crohn. Dat was als 26-jarige een bittere pil om te slikken. Dankzij goede begeleiding, medicatie en de steun van mijn vrouw en dochter heb ik de draad opnieuw opgepikt.

Victor

Alle verhalen van Victor

Yasmin
Yasmin heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Yasmin en sinds kort werd bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld. Ik ben altijd al bezig geweest met voeding, maar door mijn ziekte ga ik er nu nog bewuster mee om. Als ik niet voor de klas sta, bundel ik mijn favoriete recepten op mijn blog.

Wil je recepten van Yasmin ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan haar blog Geregeld Goesting. Of kijk eens op haar Facebook en Instagram-pagina.

Yasmin

Alle verhalen van Yasmin

Thema's