Patiënten en mensen uit hun omgeving vertellen over hun leven met de ziekte van Crohn.

Al onze auteurs

Anne
Anne heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Anne en ik heb al meer dan 30 jaar de ziekte van Crohn. Ik kreeg vooral op latere leeftijd last van de ziekte, waardoor ik nu een stoma heb. Ook mijn oudste zoon Nathan heeft Crohn. Toch wil ik hem laten zien dat je nog altijd een mooi leven kan hebben.

Anne

Alle verhalen van Anne

Astrid
Astrid heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Astrid (26) en ik heb al vier jaar de ziekte van Crohn. Na een turbulente periode met een tijdelijke stoma, heb ik de ziekte voor een deel onder controle. Mijn vrije tijd breng ik het liefst door met mijn vriend en zoontje.

Astrid

Alle verhalen van Astrid

Betty
Betty heeft de Ziekte van Crohn

Hallo, ik ben Betty, 60 jaar oud. Ik heb altijd heel graag gewerkt als secretaresse, tot dat me 14 jaar geleden na een heel hevige opstoot niet langer lukte. Sindsdien ben ik thuis en leid ik een ‘lowprofile’ leven, met weinig hoogtes en laagtes. Zo houd ik mijn ziekte namelijk het best in toom. Toch kan ik genieten van mijn leven, samen met mijn echtgenoot en mijn vriendinnen.

Betty

Alle verhalen van Betty

Charlotte
Charlotte heeft de ziekte van Crohn

Hallo!

Ik ben Charlotte en ik leef 7 jaar met de ziekte van Crohn. De eerste klachten staken de kop op toen ik net gestart was met mijn hogere studies. De afgelopen 7 jaar zaten vol ups en downs, maar de ziekte zal me niet klein krijgen!

Charlotte

Alle verhalen van Charlotte

CharlotteP
Charlotte heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Charlotte, 26 jaar en ik heb al jaren de ziekte van Crohn. De diagnose werd gesteld toen ik amper 9 jaar oud was. Ik heb leren leven met mijn ziekte, maar het blijft elke dag een uitdaging en zoektocht.

Charlotte

Alle verhalen van Charlotte

Daisy
Daisy heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Daisy Appelmans, 28 jaar en Crohn-patiënte. Na een moeilijke periode van onzekerheid en stress, geniet ik nu weer van het leven. Ik hou van muziek, lekker eten en tijd doorbrengen met mijn vriend.

Daisy

Alle verhalen van Daisy

Daniel
Daniel heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Daniel, 65 jaar, vader van 3 kinderen. In 1971 kreeg ik te horen dat ik Crohn had, ik was toen amper 19 jaar. Ik heb een mooi leven geleid, ondanks mijn ziekte. In de loop der jaren ben ik me ook gaan inzetten voor andere Crohnpatiënten, vandaag als voorzitter van de ‘Association Crohn-RCUH’, de Franstalige patiëntenorganisatie. Ik zet me vooral in rond patiëntenrechten, want op dat vlak is er nog veel werk aan de winkel.

Daniel

Alle verhalen van Daniel

David
David is de man van blogger Daisy, die de ziekte van Crohn heeft.

Hoi,

Ik ben David (32 jaar), de man van Daisy. We leerden elkaar vier jaar geleden kennen dankzij gemeenschappelijke vrienden. Ze is altijd heel open geweest over haar ziekte.

David

Alle verhalen van David

Elias
Elias heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

Ik ben Elias, 42 jaar oud, en ik heb de ziekte van Crohn sinds mijn 20ste. Als ingenieur en ondernemer heb ik geleerd om door te bijten. Met vallen en opstaan, en telkens weer aanpassen. Dat doe ik vooral voor mijn dochter, om wie ik meer geef dan om mezelf.  

Elias

Alle verhalen van Elias

Elke
Elke is Head of HR bij farmabedrijf Takeda

Hallo,

Ik ben Elke en ben Head of HR bij farmabedrijf Takeda. Bij Takeda vinden we het erg belangrijk om open te communiceren. Als iemand regelmatig ziek is, of hij kan zijn functie moeilijk uitvoeren door een chronische ziekte, dan proberen we altijd samen op zoek te gaan naar gepaste oplossingen.

Elke

Alle verhalen van Elke

Els
Els heeft de Ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Els, 39 jaar oud, trotse mama van een zesjarige dochter en stiefmama van een tienjarige jongen. Meer dan twintig jaar geleden werd bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld. Bij de pakken neerzitten staat echter niet in mijn woordenboek dus ik blijf werken en genieten van het leven. Al is dat niet altijd even makkelijk.

Els

Alle verhalen van Els

Frederika en Deborah
Frederika en Deborah zijn IBD-verpleegkundigen

Frederika en Deborah zijn IBD-verpleegkundige. Zij vormen het aanspreekpunt  voor de patiënten met ziekte van Crohn en colitis ulcerosa van de IBD-kliniek.

Frederika en Deborah

Alle verhalen van Frederika en Deborah

Gina
Gina’s partner heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Gina, 52 jaar oud en getrouwd met een colitis ulcerosa-patiënt. We zijn al 16 jaar samen. Als we niet aan het werk zijn in onze zaak, brengen we tijd door met onze vier kinderen of trekken we er even op uit.

Gina

Alle verhalen van Gina

Karen
Karen heeft colitis ulcerosa

Hallo,

Ik ben Karen (42) en 14 jaar geleden kreeg ik de diagnose van colitis ulcerosa. Ik heb mijn leven serieus moeten aanpassen, maar heb nu een gezonde balans gevonden om mijn werk met mijn ziekte te verzoenen. Officieel ben ik genezen sinds ik een pouch heb. Ik heb sinds 2014 ook mijn eigen yogastudio. Iedereen die interesse heeft in een les om kennis te maken met de verschillende soorten yoga, is welkom.

Karen

Alle verhalen van Karen

Karolien
Karolien heeft de ziekte van Crohn

Hallo!

Mijn naam is Karolien Deman en ik ben 34 jaar. Op mijn 17de kreeg ik de diagnose van de ziekte van Crohn. Ik heb lange periodes van diepe wanhoop gekend. Maar het is wel dankzij de dieptepunten dat ik mezelf beter heb leren kennen.

Karolien

Alle verhalen van Karolien

Kathleen
Kathleen heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben 52 jaar en ik heb al sinds mijn 15de de ziekte van Crohn. Na een heel moeilijke periode met veel complicaties, is mijn ziekte onder controle. Mijn tijd breng ik het liefst door met mijn dochter Jill.

Kathleen

Alle verhalen van Kathleen

Liesbeth
Liesbeth Moortgat is IBD-verpleegkundige

Liesbeth Moortgat werkt al meer dan 20 jaar als verpleegkundige. Ze startte op de dienst oncologie. Daarna specialiseerde ze zich in gastro-enterologie en IBD. Sinds 2016 werkt ze officieel als IBD-verpleegkundige in het AZ Delta Roeselare.

Liesbeth

Alle verhalen van Liesbeth

Liliane
Lilianes dochter heeft Crohn

Hallo, ik ben Liliane en ik woon samen met mijn dochter Ann die al 21 jaar de ziekte van Crohn heeft. Ann kreeg op haar 21ste de diagnose. Met vallen en opstaan hebben we samen de ziekte een plaats in ons leven kunnen geven. Toch heeft Ann het er soms best wel moeilijk mee. Op die momenten probeer ik haar zoveel mogelijk te steunen. Doordat we samenwonen kan ik er op elk moment van de dag voor haar zijn.

*De persoon op de foto is niet echt Liliane.

Liliane

Alle verhalen van Liliane

Linsey
Linsey heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

Ik ben Linsey (26 jaar) en sinds een jaar of twee weet ik dat ik de ziekte van Crohn heb. Het duurde drie helse maanden voor ik de juiste diagnose kreeg. Vandaag is mijn ziekte onder controle en voel ik me weer goed.

Linsey

Alle verhalen van Linsey

Margot
Margot heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Margot, ik ben 25 jaar. Toen ik in mijn laatste jaar secundair onderwijs zat, kreeg ik te horen dat ik de ziekte van Crohn heb. Ik probeer er positief mee om te gaan, wat meestal lukt. Het is na zeven jaar wel nog altijd zoeken naar de juiste balans op het vlak van voeding. Als ik niet aan het werk ben, breng ik mijn tijd het liefst door met mijn vriend. Ook zingen is een grote passie.

Margot

Alle verhalen van Margot

Mia & Willy
De dochter van Mia en Willy heeft Crohn.

Hallo,

Wij zijn Mia en Willy, de ouders van Kathleen. Ze kreeg op haar 15de voor de eerste keer last van symptomen. Al snel volgden enkele operaties waarvan er één in 1992 bijna fataal afliep. Sinds haar 22ste leeft ze met een stoma. Dat is niet altijd makkelijk, maar we steunen haar altijd.

Mia en Willy

Mia & Willy

Alle verhalen van Mia & Willy

Muriel
Muriel is onze Takeda-reporter

Hallo, ik ben Muriel en ik ben Patient Advocacy Manager bij Takeda Pharmaceuticals. Met deze blog willen wij een platform aanbieden waar patiënten en hun omgeving hun eigen authentieke verhalen kunnen brengen. Via persoonlijke verhalen willen we de context van de ziekte schetsen waarbij we ons minder richten op medische informatie. Zo proberen we het leven van de IBD-patiënt en de omgeving comfortabeler te maken. Daarnaast informeren we IBD-patiënten en de omgeving ook over evenementen rond IBD, praten we met specialisten en brengen we verslag uit.

Muriel

Alle verhalen van Muriel

Nathalie
Nathalie is een diëtiste met de ziekte van Crohn

Na twee jaar gewerkt te hebben als landmeter, besloot Nathalie dat haar gezondheid voorrang kreeg. Ze kon haar job niet langer combineren met haar ziekte. Ze besloot zich te specialiseren in Voedings-en Dieetkunde met een focus op IBD-patiënten.

Nathalie

Alle verhalen van Nathalie

Nathalie2
Nathalie heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

Ik ben Nathalie en ik heb de ziekte van Crohn. Ik volg al tien jaar dezelfde behandeling. Met goede resultaten, zowel op fysiek als mentaal vlak. Dat is ook voor mijn omgeving zichtbaar. Ik blijf positief, al ben ik vaak moe. Ik blijf bewegen en probeer anderen zoveel mogelijk te helpen, bijvoorbeeld via mijn Facebookgroep.

Nathalie

Alle verhalen van Nathalie

Norbert
Norbert heeft al 8 jaar de ziekte van Crohn.

Hej!

Ik ben Norbert, 34 jaar oud en afkomstig uit Rwanda. Toen ik 12 jaar oud was, ben ik alleen naar België gekomen. Ik heb 8 jaar de ziekte van Crohn, maar dat houdt me niet tegen in mijn ambities om te reizen en ooit een eigen zaak te hebben.

Norbert

Alle verhalen van Norbert

Robin
Robin heeft de ziekte van Crohn

Hallo,

Ik ben Robin, 20 jaar oud en Crohn-patiënt. Ik kreeg de ziekte op mijn 16e, al kwam de diagnose er pas na twee hele moeilijke jaren. Gelukkig heb ik de ziekte nu onder controle. Ik studeer kinesitherapie en in mijn vrije tijd speel ik hockey of ga ik skiën.

Robin

Alle verhalen van Robin

Shauni
Shauni heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

Ik ben Shauni (22) en ik werk als verpleegkundige. Dat is echt mijn droomjob.

Shauni

Alle verhalen van Shauni

Victor
Victor heeft de ziekte van Crohn

Hej,

Ik ben Victor en ik heb sinds 2015 de ziekte van Crohn. Dat was als 26-jarige een bittere pil om te slikken. Dankzij goede begeleiding, medicatie en de steun van mijn vrouw en dochter heb ik de draad opnieuw opgepikt.

Victor

Alle verhalen van Victor

Xavier
Xavier heeft de ziekte van Crohn.

Hallo,

 

Mijn naam is Xavier, ik ben 54 jaar oud en sinds mijn 28ste heb ik de ziekte van Crohn. Ik werk als leraar aan een hogeschool en hou van reizen. Ik laat mijn leven niet bepalen door mijn ziekte. Dankzij mijn job en passies heb ik zelf de teugels in handen.

Xavier

Alle verhalen van Xavier

Yasmin
Yasmin heeft de ziekte van Crohn

Hoi,

Ik ben Yasmin en sinds kort werd bij mij de ziekte van Crohn vastgesteld. Ik ben altijd al bezig geweest met voeding, maar door mijn ziekte ga ik er nu nog bewuster mee om. Als ik niet voor de klas sta, bundel ik mijn favoriete recepten op mijn blog.

Wil je recepten van Yasmin ontdekken? Breng dan zeker een bezoek aan haar blog Geregeld Goesting. Of kijk eens op haar Facebook en Instagram-pagina.

Yasmin

Alle verhalen van Yasmin

Leven met crohn