Alleen naar België

Ik ben afkomstig uit Rwanda. Ik kwam alleen naar België toen ik 12 jaar oud was. Net na de genocide in mijn thuisland. Mijn moeder wou dat mijn zus en ik naar veiligere oorden trokken omdat mijn vader en broer het geweld niet overleefd hebben. Ondanks alles heb ik best goede herinneringen aan Rwanda, ik vind het een prachtig land. Mijn leven is wel helemaal anders dan hoe ik het mij als kind had voorgesteld.

Mijn mama, zus en broer wonen ondertussen in New York. Ze willen dat ik bij hen ga wonen, maar dat wil ik niet. Of toch niet meteen. Ik vind New York geweldig, maar ik zou Europa en België waar ik nu mijn leven heb opgebouwd te veel missen.

Mijn eigen B&B in Rwanda

Ik voel me nog altijd heel verbonden met Rwanda al heeft het wel 11 jaar geduurd vooraleer ik teruggekeerd ben. Mijn zus ging trouwen en gaf haar feest in Rwanda. Toen ben ik voor de eerste keer teruggekeerd. Sindsdien ga ik elk jaar tijdens de feestdagen minstens één maand naar daar.

Hoe ouder ik word, hoe meer ik bezig ben met mijn geboorteland. Ik ben in België opgegroeid en ik voel me hier goed maar ik vergeet mijn roots nooit. Ik wil een brug bouwen tussen mijn leven hier en de Rwandese cultuur. Ik geloof in Afrika en de ontwikkeling die daar volop aan de gang is en ik zou graag een steentje bijdragen om te zorgen dat landen zoals Rwanda aantrekkelijker worden.

Daarom ben ik momenteel een koffieplantage aan het uitbouwen in het dorp waar ik geboren ben. Ik wil een bed & breakfast openen waar mijn gasten zelf hun koffie kunnen maken. Op die manier steun ik de lokale economie en haal ik de banden met mijn thuisland opnieuw aan.

Deel deze pagina

Norbert over ...


Norbert heeft al 8 jaar de ziekte van Crohn.